Парламентът прие програма за работата му и започна една процедура, за да може да

...
Парламентът прие програма за работата му и започна една процедура, за да може да
Коментари Харесай

Павела Митова, ИТН: Пораждат се съмнения, че следващият концесионер на Росенец ще е свързан с ДПС

Парламентът прие програма за работата му и започна една процедура, с цел да може да се удължи работата на Народно събрание денем. Парламентът работи дълго време, ние се редувахме кой да участва в зала на избрани точки. Безсмислено е нашето присъствие. Имаме по един член във всяка една комисия. 

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria депутатът от Има Такъв Народ Павела Митова.

Първоначално беше препоръчано, по този начин самохвално от Кирил Петков, това изземване на Росенец от “Лукойл ” като самодейност на демократична общественост. РДНСК Бургас обяви кея на Доган на Росенец за нелегално строителство, какво стана там? Никой не приказва за това, тъй като са в коалиция с Движение за права и свободи. Трябва да намерят ПР тактика, за да оправдаят ръководството си. ГЕРБ и Движение за права и свободи пък се засегнаха, че са първоизточника на тази поддръжка. Сега у мен се пораждат подозрения, че най-вероятно вече се знае кой ще е идващият концесионер на това пристанище и, че ще е обвързван с Движение за права и свободи. Няма по какъв начин да нямаме такива съмнения с това бързане. Има неизясненост какво ще се случи с цените, ще може ли страната да ръководи независимо това пристанище. Според нас би трябвало да има прелиминарен разбор. Смятаме, че има доста концесионни контракти, които би трябвало да бъдат контрактувани. Много дребна част от парите в бюджета възлизат от концесионни контракти. Нищожни средства са. 

Подкрепяме изпращането на тези БТР-и за Украйна. Подкрепяме изпращането на помощ за Украйна, само че за неща, които няма да отслабят нашата войска. Когато един министър не отговори на въпрос – на мен ми светва зелена лампа. Имаше искане за ракетната ни защита, има неща, които ние не можем да дадем и ми е забавно от защитата на какво ще се откаже военният министър.

Правителството би трябвало да има управленска програма за разходната част, по която би трябвало да се управлява. Цялото държавно управление сега се базира на самоцелта за власт. Не знаят какво желаят да реализират. Дано да има единодушие за истински промени, които да бъдат отразени в идващия бюджет. Няма идея какво желае да направи държавното управление сега и в кой сектор. 

Ще участваме в локалните избори. В момента обсъждаме кандидатурите. Не сме взели решение дали ще е независимо.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР